Icon View Thread

The following is the text of the current message along with any replies.
Messages 1 to 10 of 12 total
Thread Canvas in a Tpage
Mon, Dec 2 2013 12:37 PMPermanent Link

E.B

Hi,


In the attached zip a 3D project written with Coppercube (Coppercube version.zip, just
put everything in a folder and run incrustation.html in a WebGL compatible browser).

I tried to put that 3D WebGL animation html page in a TPage with EWB.

I wrote a project (EWB version.zip) with a TPage and property DocumentText filled with
the Html code, and HTML5 functionnality enabled..

It does not work with any browser I tried (IE 9 too).

Any help ?

Eric.



Attachments: PageAndCanvas.zip
Mon, Dec 2 2013 3:25 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Eric,

<< It does not work with any browser I tried (IE 9 too). >>

What do you mean by "it doesn't work" ?  Are you seeing any error message,
or just nothing shows up ?

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Mon, Dec 2 2013 4:03 PMPermanent Link

E.B

Ok Tim,

No error messages. 2D canvas's created. But 3D scene's not displayed.
FireFox says "connexion" and a green circled arrows keeps on turning,
FF seems to wait for something.


See the attached screen capture.

E.B




"Tim Young [Elevate Software]" wrote:

Eric,

<< It does not work with any browser I tried (IE 9 too). >>

What do you mean by "it doesn't work" ?  Are you seeing any error message,
or just nothing shows up ?

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com



Attachments: Capture.JPG
Mon, Dec 9 2013 6:29 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Eric,

<< No error messages. 2D canvas's created. But 3D scene's not displayed.
FireFox says "connexion" and a green circled arrows keeps on turning, FF
seems to wait for something. >>

Okay, I'll have to check it out and see what the issue is.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Tue, Dec 10 2013 1:50 PMPermanent Link

E.B

Thanck you Tim,

Is there something I can do on my side for getting it run ?


Eric.




"Tim Young [Elevate Software]" wrote:

Eric,

<< No error messages. 2D canvas's created. But 3D scene's not displayed.
FireFox says "connexion" and a green circled arrows keeps on turning, FF
seems to wait for something. >>

Okay, I'll have to check it out and see what the issue is.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Tue, Dec 10 2013 1:53 PMPermanent Link

E.B

Sorry ... I understood you've found what the problem.






E.B wrote:

Thanck you Tim,

Is there something I can do on my side for getting it run ?


Eric.




"Tim Young [Elevate Software]" wrote:

Eric,

<< No error messages. 2D canvas's created. But 3D scene's not displayed.
FireFox says "connexion" and a green circled arrows keeps on turning, FF
seems to wait for something. >>

Okay, I'll have to check it out and see what the issue is.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Sat, Dec 14 2013 7:35 AMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Eric,

Sorry for the delay.

I took a look at your project, the basic issue is that the JS script tags
aren't correct (commented out // code below):

Page1.DocumentText:=
'<html>' +
'<head>' +
'   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">' +
'   <script type="text/javascript"
src="copperlichtdata/copperlicht.js"></script>' +
'</head>' +
'<body>' +
'   <div align="center">' +
'      <canvas id="3darea" width="640" height="480"
style="background-color:#000000">' +
'      </canvas>' +
'   </div>' +
'   <script type="text/javascript">' +
//'   <!--' +
'         startCopperLichtFromFile(''3darea'',
''copperlichtdata/incrustation.ccbjs'', ''Loading $PROGRESS$...'', ''Error:
This browser does not support WebGL (or it is disabled).<br/>See <a
href=\"here" name="http://www.ambiera.com/copperlicht/browsersupport.html\">here">http://www.ambiera.com/copperlicht/browsersupport.html\">here</a> for
details.'');' +
//'   -->' +
'   </script>' +
'   <br/>' +
'   <div align="center">' +
'      <small>Created using the <a
href="CopperLicht'" name="http://www.ambiera.com/copperlicht/index.html">CopperLicht'">http://www.ambiera.com/copperlicht/index.html">CopperLicht' +
'      JavaScript 3D Engine</a> and the <a
href="CopperCube'" name="http://www.ambiera.com/coppercube/index.html">CopperCube'">http://www.ambiera.com/coppercube/index.html">CopperCube' +
'      3D Editor</a></small>' +
'   </div>' +
'</body>' +
'</html>';

That fixes the problem for FF/Chrome, but not for IE.  FF still, however,
does the "loading data" thing, and I'm not sure why it is doing that because
it's in the Copperlicht code (which I can't read due to obfuscation).

If you have any other questions, please let me know.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Fri, Dec 20 2013 3:07 PMPermanent Link

E.B

Ok Tim. Thanck you. It is a good news.


I'm still searching how making EWB communicate with CopperCube.

Eric.





"Tim Young [Elevate Software]" wrote:

Eric,

Sorry for the delay.

I took a look at your project, the basic issue is that the JS script tags
aren't correct (commented out // code below):

Page1.DocumentText:=
'<html>' +
'<head>' +
'   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">' +
'   <script type="text/javascript"
src="copperlichtdata/copperlicht.js"></script>' +
'</head>' +
'<body>' +
'   <div align="center">' +
'      <canvas id="3darea" width="640" height="480"
style="background-color:#000000">' +
'      </canvas>' +
'   </div>' +
'   <script type="text/javascript">' +
//'   <!--' +
'         startCopperLichtFromFile(''3darea'',
''copperlichtdata/incrustation.ccbjs'', ''Loading $PROGRESS$...'', ''Error:
This browser does not support WebGL (or it is disabled).<br/>See <a
href=\"here" name="http://www.ambiera.com/copperlicht/browsersupport.html\">here">http://www.ambiera.com/copperlicht/browsersupport.html\">here</a> for
details.'');' +
//'   -->' +
'   </script>' +
'   <br/>' +
'   <div align="center">' +
'      <small>Created using the <a
href="CopperLicht'" name="http://www.ambiera.com/copperlicht/index.html">CopperLicht'">http://www.ambiera.com/copperlicht/index.html">CopperLicht' +
'      JavaScript 3D Engine</a> and the <a
href="CopperCube'" name="http://www.ambiera.com/coppercube/index.html">CopperCube'">http://www.ambiera.com/coppercube/index.html">CopperCube' +
'      3D Editor</a></small>' +
'   </div>' +
'</body>' +
'</html>';

That fixes the problem for FF/Chrome, but not for IE.  FF still, however,
does the "loading data" thing, and I'm not sure why it is doing that because
it's in the Copperlicht code (which I can't read due to obfuscation).

If you have any other questions, please let me know.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Sun, Dec 22 2013 7:49 AMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Eric,

<< I'm still searching how making EWB communicate with CopperCube. >>

If you could get some form of documentation that indicates the various
expected types in the API, then that would help immensely.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Wed, Dec 25 2013 4:14 PMPermanent Link

E.B

Ok. I had many talk with CC's developper : Niko, here

http://www.ambiera.com/forum.php?t=3153

He finally told me to look at the API documentation here :

http://www.ambiera.com/copperlicht/download.html

I attached the zip given.  

Niko told me it contains everything needed !

Regards,

Eric





"Tim Young [Elevate Software]" wrote:

Eric,

<< I'm still searching how making EWB communicate with CopperCube. >>

If you could get some form of documentation that indicates the various
expected types in the API, then that would help immensely.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Page 1 of 2Next Page
Jump to Page:  1 2
Image