Icon View Thread

The following is the text of the current message along with any replies.
Messages 11 to 20 of 27 total
Thread New Desktop Control Interfaces
Mon, Jan 30 2017 2:54 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com


<< But the toolbar icons do not show using MacOS Sierra, Safari on a MacBook Pro with Retina display. >>

Okay, I'll check that out.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Mon, Jan 30 2017 2:57 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Rick,

<< 1. When loading the demo it looks like a TProgressDialog is displayed which contains what looks like a spinner. The spinner doesn't spin/animate but just remains static on the display. Firefox on Windows 10. >>

Yes, this is a known issue that I don't have a fix for right now.  It's a problem with the single-threaded nature of JS and the loading of forms.  Somehow I need to come up with a way to allow the form loading to "breathe", but it's not that simple because there isn't any access to the message loop like there is in Windows desktop applications.

<< 2. Can the TSpinner control be made to show a different animated graphic? >>

Yes:

http://www.elevatesoft.com/manual?action=viewcomp&id=ewb2&comp=TSpinner

<< 3. I don't know if the demo is meant to be exhaustive or not but I couldn't find an example of a TSizeGrip. >>

Yes, the TSizer is also missing.  I just didn't fit them into the design.

<< 4. Is it possible for the TMenuBar to show its menus/sub-menus by hovering over items rather than having to click them? >>

Yes, but I'm avoiding mouse capture right now, which is necessary to make that work.  It's very messy in terms of its interaction with focus handling, and I spent weeks just getting the menu functionality to work properly in terms of tracking all floating controls and removing them when a non-floating control was focused.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Mon, Jan 30 2017 4:40 PMPermanent Link

Steve Gill

Avatar

<< I'm finishing up the 2.06 beta release notes right now, so it will be ready by this evening. >>

Is the beta out now?

= Steve
Mon, Jan 30 2017 4:54 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Steve,

<< Is the beta out now? >>

Yep, I'm sending out beta email notifications right now.  However, I checked the list and didn't see you on it.  Would you like me to add you ?

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Mon, Jan 30 2017 8:15 PMPermanent Link

Steve Gill

Avatar

Hi Tim,

<< Yep, I'm sending out beta email notifications right now.  However, I checked the list and didn't see you on it.  Would you like me to add you ? >>

That would be great.  Thank you. Smile

= Steve
Mon, Jan 30 2017 9:41 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Steve,

<<That would be great.  Thank you. Smile>>

You're all set and can download from the EWB downloads page.

Thanks !

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Tue, Jan 31 2017 6:44 AMPermanent Link

Matthew Jones

tompaw wrote:

> But the toolbar icons do not show using MacOS Sierra, Safari on a MacBook Pro with Retina display.

Hmm, it if helps, they showed fine for me at first, and then didn't when I went back. I can only see very thin slices of the icons. It did do a reload when I gave permission for the site to use the Adobe plugin, so that might have a part in it.

Also the "loading" spinner that doesn't did not appear at all. The demo spinner does.

--

Matthew Jones
Tue, Jan 31 2017 6:49 AMPermanent Link

Matthew Jones

> Hmm, it if helps, they showed fine for me at first, and then didn't when I went back. I can only see very thin slices of the icons. It did do a reload when I gave permission for the site to use the Adobe plugin, so that might have a part in it.

Just did some digging, and the actual icon has left set to 11px and width of 2px which moves it out of the containing box.

--

Matthew Jones
Thu, Feb 2 2017 2:47 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Matthew,

<< Just did some digging, and the actual icon has left set to 11px and width of 2px which moves it out of the containing box. >>

Those properties don't mean anything for icons, which are laid out using the Layout properties.  They're just there because that's what they were originally set to, which EWB always saves for situations where the Layout properties are turned off.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Thu, Feb 2 2017 2:51 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Matthew,

<< Hmm, it if helps, they showed fine for me at first, and then didn't when I went back. I can only see very thin slices of the icons. It did do a reload when I gave permission for the site to use the Adobe plugin, so that might have a part in it. >>

I've seen similar issues with Safari on iOS.  For some reasons it has issues with the OpenType icon fonts, but I don't know why.  They work fine with every other browser, and I have to stick with OpenType because older Android devices don't support the newer web font formats.  However, you can certainly switch out the icon font in the Project/Options/Compilation/Icon Font to use a WOFF file instead, and that should work.  Just be aware that certain older browsers don't support WOFF font files.

<< Also the "loading" spinner that doesn't did not appear at all. The demo spinner does. >>

This is a known issue, and won't be fixed for a while. It's just the animation fighting with the JS code in the same thread.  Basically, I'm going to have to make the entire loading of forms, etc. asynchronous in order to fix this, and that involves making *everything* having to do with persistence asynchronous.

Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com
Previous PagePage 2 of 3Next Page
Jump to Page:  1 2 3
Image