Icon View Thread

The following is the text of the current message along with any replies.
Messages 11 to 20 of 21 total
Thread Web Server Performance
Tue, Jun 17 2008 10:52 PMPermanent Link

"David Cornelius"
> Just a quick point - if things are running really slow around
> 11-11:30PM EST, then that's when our backup is running and it may
> take a few minutes to run, slowing things down a bit.  During the
> week, the backup only takes about 2 minutes, but on Saturday night we
> backup all 1.5GB, so it takes about 8-9 minutes.
>
> Apart from that, the only common connection here seems to be that
> you're both on the west coast.  We'll have to see what everyone else
> says and see if we can find a common thread.

Thanks for the note.  I hardly ever do much of anything on Saturday
nights.  11:00 PM EST would be 8:00 PM PST, I'm usually doing EDB stuff
after 9:00 PM PST, so there shouldn't ever be an issue.

I'll keep more thorough notes of when this happens.

--
David Cornelius
CorneliusConcepts.com
Wed, Jun 18 2008 12:47 AMPermanent Link

"David Cornelius"
> Apart from that, the only common connection here seems to be that
> you're both on the west coast.  We'll have to see what everyone else
> says and see if we can find a common thread.

It may be a "west coast" thing.  I did a tracert and it's going through
San Mateo, CA, then Michigan and on to NY.  It's probably on one of the
hops across the country.

Sometimes, when I restart the page, it's suddenly fast.  Perhaps it's
picked a different route.


--
David Cornelius
CorneliusConcepts.com
Wed, Jun 18 2008 10:54 AMPermanent Link

"Greg Bishop"
David:

I'm in California, but also on FiOS at home where most of my development
work is done.  Perhaps there is a connection there - either FiOS or somehow
a west coast issue.

For what it's worth, I was at a training session at a university about 60
miles from home yesterday and loaded the elevatesoft.com home page very
quickly.

Greg

Fri, Jun 20 2008 11:30 AMPermanent Link

Roy Lambert

NLH Associates

Team Elevate Team Elevate

Just downloading the latest ElevateDB I have spotted this:


I need the utilities, D2006 & D6 versions so I try and get all the downloads running. The website effectively freezes after I have the first two going and nothing happens (ie I cna't navigate round the website) until one has completed.

Roy Lambert
Fri, Jun 20 2008 11:44 AMPermanent Link

"Raul"
It could be your browser.  IE/Firefox by default limits number of concurrent
downloads to any singl site to 2 (and browsing counts as download as it
really just retrieves the files).

IE  - see more here : http://support.microsoft.com/kb/282402

Firefox steps
goto: about:config
check "network.http.max-persistent-connections-per-server" setting

Raul


"Roy Lambert" <roy.lambert@skynet.co.uk> wrote in message
news:6A2FA9ED-7E81-424D-A2F3-11AFE9C0C984@news.elevatesoft.com...
> Just downloading the latest ElevateDB I have spotted this:
>
>
> I need the utilities, D2006 & D6 versions so I try and get all the
> downloads running. The website effectively freezes after I have the first
> two going and nothing happens (ie I cna't navigate round the website)
> until one has completed.
>
> Roy Lambert
>

Fri, Jun 20 2008 11:53 AMPermanent Link

Fernando Dias

Team Elevate Team Elevate

Raul,

> It could be your browser.  IE/Firefox by default limits number of
> concurrent downloads to any singl site to 2 (and browsing counts as
> download as it really just retrieves the files).

Unless you are using Firefox 3, where the limit is 6 as I just
discovered downloading EDB Smile.

--
Fernando Dias
[Team Elevate]
Tue, Jul 8 2008 1:02 PMPermanent Link

Ed Horrocks
"Fernando Dias [Team Elevate]" <fernandodias.removthis@easygate.com.pt> wrote:

Raul,

I don't know if this thread is still open, but I have add issues using Firefox with the elevatesoft website for ages just now I went to  
http://www.elevatesoft.com/newsgrp?action=viewthreads&group=6&page=1
and the page  displayed '4c2'  .... thats it.  IE works fine on all occassions

> It could be your browser.  IE/Firefox by default limits number of
> concurrent downloads to any singl site to 2 (and browsing counts as
> download as it really just retrieves the files).

Unless you are using Firefox 3, where the limit is 6 as I just
discovered downloading EDB Smile.

--
Fernando Dias
[Team Elevate]
Tue, Jul 8 2008 2:07 PMPermanent Link

Tim Young [Elevate Software]

Elevate Software, Inc.

Avatar

Email timyoung@elevatesoft.com

Ed,

<< I don't know if this thread is still open, but I have add issues using
Firefox with the elevatesoft website for ages just now I went to
http://www.elevatesoft.com/newsgrp?action=viewthreads&group=6&page=1
and the page  displayed '4c2'  .... thats it.  IE works fine on all
occassions >>

I just tried it with FF 2.0.0.7 and it worked fine.  What version are you
using ?

--
Tim Young
Elevate Software
www.elevatesoft.com

Tue, Jul 8 2008 2:15 PMPermanent Link

"Raul"
Same here - both Firefox 2.x and 3.x  work OK.

Couple of suggestions:
1. Does your firefox work for other sites?

2. Disable any Firefix add-ons you're running and try without them

3. Is your AntiVirus/Firewall scanning and protecting web connections (e.g.
using local proxy or such) - it might interfere. Sometimes these programs
auto-configure the IE settings but don't do anything for Firefix and other
browsers.

Raul


"Tim Young [Elevate Software]" <timyoung@elevatesoft.com> wrote in message
news:11B54AD1-93BF-4A96-9A31-6F4DE2244C24@news.elevatesoft.com...
> Ed,
>
> << I don't know if this thread is still open, but I have add issues using
> Firefox with the elevatesoft website for ages just now I went to
> http://www.elevatesoft.com/newsgrp?action=viewthreads&group=6&page=1
> and the page  displayed '4c2'  .... thats it.  IE works fine on all
> occassions >>
>
> I just tried it with FF 2.0.0.7 and it worked fine.  What version are you
> using ?
>
> --
> Tim Young
> Elevate Software
> www.elevatesoft.com
>
Thu, Jul 31 2008 6:04 AMPermanent Link

Markus
Hello Greg,

I am also experiencing slow page loads when accessing www.elevatesoft.com.
In my case, I found out that this is an issue with the Kaspersky Anti-Virus Software.
It checks png files and he needs 2 minutes to check replicationintro.png and
as long to check the other png files.

If I switch Kaspersky Anti-Virus off, there are no problems with the web site.

Best wishes,
Markus

"Greg Bishop" <bishop@porpoisemedia.com> wrote:

I tend to use the online reference materials from www.elevatesoft.com quite
a bit lately.  I've noticed that the www.elevatesoft.com web site can be
slow to load (sometimes on the order of several minutes for a web page to
load).  As a side note, when I download a version update of ElevateDB, I get
the slow page loads, but the download of the product itself is quite fast.
This has been occurring for several months now and it seems to occur more at
night (Pacific Standard Time Zone here) but sometimes occurs during the day
as well.

I e-mailed Tim privately and he indicated that he is unable to directly test
this since he has local access to his web server and that it is always fast
for him.  He suggested asking here in the newsgroups to see if anyone else
is experiencing the slow page loads.  So ... is anyone else also
experiencing slow page loads when accessing www.elevatesoft.com?

Thanks.
Previous PagePage 2 of 3Next Page
Jump to Page:  1 2 3
Image